Öppen lasagnemed knaperstekt bacon, champinjoner, färskost och en massa god gräslök och salladslök. Färska lasagneplattor är toppen att använda här, de behöver inte kokas många minuter och blir vansinnigt gott att ”bygga ihop” med vad du själv föredrar eller har i kylskåpet
Varva lasagneplattor, köttfärssås, riven ost och béchamelsås i en inoljad djup form. Strimla/hacka bacon och stek i en stor gryta med olivolja och lägg i den hackade löken på slutet
Varva grönsaks/baconröra, tomatsås, lasagneplattor och ostskivor i en ugnsform. Jag gjorde pastan exakt som det står i hennes recept men mina plattor blev lite konstiga så jag gjorde en lasagne av alltihop istället
Numera gör jag min lasagne på lasagnetter, små veckade pastaskivor som man blandar med såsen och slipper på så sätt momentet med att varva plattor och sås
Så snåla inte med såsen . Idag blev det lasagne hemma till alla barnens förtjusning. För att få en krämig lasagne är det viktigt att du använder gott om bechamelsås
Varva sedan fyllningen medlasagneplattor och strö cheddarost på toppen. Blanda den avsvalnade spenatblandningen med ricottan, fetaosten och muskot och krydda med salt och peppar
Fräs baconmed en skvätt olivolja och torkad oregano tills baconet börjar få lite färg. Många har testat Jamie Olivers lasagnemed crème fraiche i stället för bechamelsås och lovorden har haglat så tätt och övertygande att jag inte kunde låta bli att prova själv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.