Lammytterfilémed potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Man kan ju göra vad för något som helst med just smördeg och allt blir lite läckrare och godare vare sig det är frukt och bär, grönsaker, kött eller som på nyårsafton vanlig kokt potatis
Koka potatisen och mosa med en klick smör. Blanda bacon, potatis, ost, hackad persilja, riven vitlök och hackad salladslök med den rivna osten (lämna lite till gratineringen)
Häll av vattnet och mosa potatisen med en potatisstöt. 110 st mandelpotatis medelstora 150 g västerbottensost riven 3 st äggulor 0. 225°Skala och koka potatisen mjuk i en kastrull med lättsaltat vatten. 1Fördela potatiskrämen i 4 ugnsfasta portionsformar och grädda dem mitt i ugnen i ca 15 minuter, tills potatisbakelserna blir gyllenbruna
Garnera med något grönt som finns tillhands. 6-8 hg Lammytterfilé. Ställ in i ugn ihop med morötterna 5-10 minuter. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. 6-8 hg Lammytterfilé
Nu är det bara att se fram emot det mysiga som kommer med hösten, tända ljus och fina höstfärger. Jag har länge velat testa att göra ”Falsk potatisbakelse” och när jag hade lite extra ledig tid på semestern var det bara att passa på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.