När man gör bakpotatis i micron så efter att man borstar dem så gör man precis som när de ska bakas i ugnen och sticker hål i dem med en gaffel och runt om hela potatisen ska det vara hål
Lammytterfilémed potatisgratäng och rosmarinrödvinsky. Eftersom det bara var lilla familjen som skulle äta lamm denna påsk så kändes en lammstek alldeles för stor så jag köpte några finfina lammytterfiléer och gjorde potatisgratäng till
Åh, vad underbart skönt det är med fredag och att ha en ledig helg framför sig. Lammytterfilé, ugnsrostade rotfrukter, honungsglaserade rödbetor och en getoströra blev påskaftonens middag
Jag tänkte på det här medbakpotatis, eller säger ni bakad potatis. Nu har jag landat hemma vid datorn efter ett par dagars jobb och personalmöte och pappersarbete att styra upp med
Man får som regel vara nöjd om man hunnit med hälften. -S Precis som med detta blogginlägg som jag tänkt lägga upp ända sen i fredags, men så tja, ni vet
Garnera med något grönt som finns tillhands. 6-8 hg Lammytterfilé. Ställ in i ugn ihop med morötterna 5-10 minuter. Lägg upp på tallrik 3 morötter ovanpå 4 bitar lammytterfilé, intill en bit potatisterrin och servera Lars-Eriks specialsås (eller annan efter tycke och smak) i separat liten såsskål på tallriken. 6-8 hg Lammytterfilé
Picka hål i skalet med en provnål eller tandpetare. Känn efter att de är mjuka med en provnål. Blanda potatisinkråmet med smör, grädde, crème fraiche, äggula, lax, skivad salladslök, dill och riven ost
Jag har tidigare testat dom i BLT sandwich och även till frukost tillsammans med stekta ägg och här gjorde jag en röra som passar ypperligt till bakad potatis eller om du hellre vill som en kall röra till baguette eller pastasås
Smörj en ugnssäker form och varva rotfrukterna med osten, salt och peppar. Vispa ur stekpannan med vinäger och socker samt lite vatten till en simmig sky
Sen är det ju jättesnyggt att kryssa dem och äta ur dem på det sättet, men det är inte så himlans praktiskt egentligen, så vi brukar dela dem på längden och äta dem med massor av god sås
Putsa fileérna och skär ett snitt längs med men inte helt igenom. Baconfylld kycklingfilé. Stek fileérna på hög värme i stekpanna med lite olja så de får en fin gyllenbrun yta
Smält sedan smöret i en traktörpanna och stek potatisen på medelvärme tills den får en trevlig stekyta, ställ sedan åt sidan och återgå till lammytterfilé
Men vardagen är tillbaka och med den tidsbristen, som vanligt. bakpotatis (jag fick ner 6 stycken i vår gryta). bakpotatis (jag fick ner 6 stycken i vår gryta)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.