Rör smör, vitlök, rosmarin och flingsalt till en massa. Skala och skiva potatisen tunt med tex. Massera in det ordentligt i köttet och bind om allt med ett steksnöre
Servera tex medugnsrostade grönsaker. Gör små hål med kniven i lammstekenoch kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
Skala och skär potatisen grovt, koka den mjuk i saltat vatten. Det är lätt i att man hamnar i ett ekorrhjul när det gäller vilken sorts potatisrätt man serverar till middagen vare sig det är till vardags eller fest tycker jag
Satsade på en rubbing av citron, vitlök och rosmarin, som syns på bilden är det en liten "grön" rubbing på ytan av köttet vilket fungerar som smakbärare
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Pressa ut vitlöksgoset med hjälp av knivens breda sida, några klyftor i taget får man ta. Rostad vitlök kan vara en av dem bästa upptäckter jag gjort i köket på länge
2 kg fast potatis, med skal 1 kg körsbärstomater 2 dl olivolja 100 g vitlök, klyftor med skal 15 g rosmarin 1 msk tomatpuré 150 g färsk timjan salt peppar
Servera medpotatisgratäng eller råstekt potatis. Lammstekmed massor av vitlök. Och nu tänker jag dela med mig av ett recept som för oss är lika självklart till påsk som julskinkan till jul
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky ochrostade rotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.