Marinerad rostbiff med balsamico, honung och kapris. Jag och maken mycket nöjda, barnen tycker det är väldigt onödigt att blanda i något annat än potatis i gratänger
Mmmm, jag älskar lamm och undrar varje gång jag äter det varför jag inte äter det oftare. Såsen gjorde jag på spadet som blev i ugnsformen och jisses vilken sås
Lägg aluminiumfolie över steken och låt den vila medan sås och passande tillbehör tillreds. Putsa 1 kg fläskkarré, krydda steken med salt och nymalen svartpeppar. 3 msk flytande honung, 0,5-1 msk sambal oelek och 1 msk riven ingefära (vi har en tub från Santa Maria, mycket smidigt
Smakrik och god lammstek, sås och klyftpotatis - ljuvligt gott. Under påskhelgen lagade jag en fin lammstek som marinerades ett dygn före tillagning i ugn
Låt köttet vila i marinaden minst ett par timmar - vänd då och då. När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Först ut ur recepthögen drar vi den marineradeoch grillade potatisen. Usch och fy vilket trist väder det har blivit, regntunga skyar som läcker vatten på oss
Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar
Jag har en lång kväll framför mig med studier men vill passa på att delge er med ett toppenrecept som jag kommer att göra mååånga gånger framöver i vår och sommar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.