I dag när jag hittadefinalammstekari affären och jag ändå är hemma i dag så passar jag på med en slow cook variantilergrytanoch det doftar helt sagolikt här hemma av vitlökochtimjan
Så förra söndagen provade jag att laga lammstek, på bog. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
IngredienserPortioner. 4 1 färsk kyckling (à ca 1,9 kg, gärna ekologisk) 1 röd chilifrukt (t. ex spansk peppar) 2 morötter 2 palsternackor 2 rödlökar 3 solo-vitlökar eller vitlöksklyftor (3 solo motsvarar 12 klyftor) 2 tsk salt 1/2 tsk nymalen svartpeppar 1/2 kruka timjan färskpressad juice av 1/2 citron Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Lammstek med chèvregratineradpotatis- och fänkålsgratäng och ugnsbakade schalottenlökarLammet, fyllt med rosmarinoch rucola, går väldigt bra ihop med den krämiga gratängen som förutom potatisinnehåller fänkål och chèvre
Lägg lammstekeni en kraftig plastpåse och häll imarinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet ochstickinvitlöksbitarnai skårorna
Putsa bort hinnoroch det mesta av fettet på lammsteken. Lammstek med ben. Engelsk mat är inget som får mig att jubla ivanliga fall och lamm med myntasås låter inte som en höjdare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.