Jag lagade den i slow cookern, Crock Pot men den går självklart att göra i vanlig gryta på spisen. Den här kycklinggryta blir full av härliga smaker från Medelhavet
Krydda lammsteken runt om med salt och peppar. Hoppas ni alla haft en riktigt bra helg och att ni fått vila upp er massor inför den kommande arbetsveckan
en lammstek. Lamm. Gör små hål med kniven i lammsteken och kleta in den med kryddblandningen, försök få in marinaden i hålorna, låt gärna marinera någon timme
I lördags så gjorde vi en helt fantastiskt god lammstek. Sorten har tunt skal så man behöver inte skala den innan och smaken var riktigt god, man är ju lite less på dom där vanliga tråkiga sorterna som annars finns i butik
Det blev långlagadlammstek igen och den här veckan gjorde jag den i form istället för gryta. I måndags ville laga något som skötte sig själv eftersom jag hade en del ärenden att uträtta under dagen och kände på mig att det skulle blir tight om tid för matlagning
Så förra söndagen provade jag att lagalammstek, på bog. Här i England är söndagssteken helig oavsett vilket djur den kommer ifrån, och det är ett område jag är lite osäker på
Här kommer en fransk lammstek där citron, örter och vitlök piggar upp köttet – så gott att det inte alls behöver vara påsk eller oktober för att kasta sig iväg till köttdisken och rycka till sig en bit urbenat kött
Riv hälften av det gula skalet och pressa ut saften. Skala och skiva vitlöksklyftorna. Skala kålrot, rotselleri och morötter och skär dem i grova tärningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.