Ett gott och lite ”lättare” alternativ till potatisgratängen med inspiration från mitt kök 2012. Smörj 4 små portionsformar med smör och fördela blandningen jämt. Toppa medmed den rivna osten och baka i ugnen cirka 20-30 minuter, 175 grader
Börja medpotatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Potatiskaka. Skiva över lite smör, strö över ett lager västerbotten och krydda med salt och peppar
Lammryggmed rödvin, tomater och rosmarin. I fredags fick jag tag på en fantastisk bit lammrygg hos Sandströms, och i söndags var det äntligen dags att tillaga den
Börja medpotatiskakan. Klä in en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna. Lyft bort morteln, fatet och översta papperet och låt potatiskakan få lite färg
Den klarar sig också bra på egen hand som vegetarisk rätt, tillsammans med en matig sallad. Den här jättegoda potatiskakan blir ett perfekt tillbehör till framförallt fisk, men även till kött
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.