Lammgryta med plommon i tryckkokare
Par i matlagning
Par i matlagning
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Lammgryta med plommon, ingefära och kanel
  • 6-8 portioner
  • 4 gula lökar
  • 6 morötter
  • 12 katrinplommon (testa gärna supergoda änglamark soft prunes)
  • 1-1.2 kg lammkött (med/utan ben) som lämpar sig för gryta (t.ex. högrev)
  • rapsolja till stekning
  • 1,5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 1 rejäl bit finhackad färsk ingefära (ca 10 cm bit)
  • 2 tsk spiskummin
  • 5 kanelstänger
  • 6 lagerblad
  • 6-8 dl vatten (så att det täcker köttet)
  • 2 msk köttfond/buljong, gör gärna egen såhär.
  • 1 burk konserverade alt. färska körsbärstomater (beroende på om det finns fräscha i affären)
  • 1 dl grovhackad persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.