Grytan fick stå och puttra i en timme och sedan smakade jag av med balsamvinäger och salt. Igår gjorde jag en mustig lammfärsgryta, en stor laddning så nu har vi massor kvar i kylen
Vi har också med en burk lammfärsgryta, den fungerar precis som pajen väldigt bra att äta kall. Vi har haft härligt väder första halvan av tiden, sen växlande med iskyla från bergen, storm, regn och solglimtar emellan
De mal köttet medan man väntar, så det är garanterat färskt. Har en där jag köper fint lammkött, en annan för kyckling, en tredje för biff, en fjärde för ost… Det blir många, långa promenader, bara för att handla, passar mig fint med all sån extramotion
Smaka av med salt och peppar. Timjangremolata. Strö över timjangremolatan och servera genast. Blanda ihop rivet skal från 1 citron med 1 msk timjanblad och ½ finhackad vitlöksklyfta. Tillsätt pinjenötter, 2 msk pressad citron, citronskal från 1 citron, persiljan och blanda med het pasta och 2 msk av pastans kokvätska
Här hittar du mat som kycklingnuggets, fläskfilé och lammfärsgryta. Bra med Matkomfort. Den mest populära, ”Premium”, är en klassiker med fyra (som de själva förklarar det) exklusiva, färska och svenska huvudråvaror
Lammfärsgrytamed halloumi. Tack vare att jag började skriva bloggen så har jag kanske haft det lättare än många andra att hålla mig till den mat jag anser vara mest hälsosam, med väldigt få avsteg under vägen
Servera med. Timjangremolata. lammstek med ben. 300 g skivad lammstek med ben. 2 dl kokt fullkornsbulgur eller fullkornsris blandat med 1 dl strimlade salladsärter
Smaka av med rosmarin. Servera med bröd. Fräs färsen snabbt i lite olivolja. Ha gärna kvar lite klumpar. Blanda i ajvar, vatten, buljongtärningar och skivad vitlök
Smaka av med mer salt och låt grytan sjuda utan lock i ett par minuter till. Servera med kokt pasta, bulgur eller ris, strö över resten av koriandern och finhackat ägg på tallrikarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.