Innan vi åkte iväg så gjorde vi lakritstryffel som vi ska avnjuta med Jimmy. Nu har vi kommit hem från firande av pappa/morfar, vi åt god mat, lax, broccoli och romsås
Eller jo förresten - dom är så otroligt enkla att röra samman så det nästan på är tramsigt. Jajamensan, då är det dags för första julgodiset att ta plats här i köket
2 egg1 ½ dl sukrin eller fruktose3 dl hvetemel2 ts bakepulver¼ ts salt3 ss raps- eller soyaolje1 dl skummet melk3-4 epler2 ts kanel2 ss sukrin eller fruktose2 ts vaniljesukker (smakssak)Forvarm kjelen på lav varme
Receptet hittade jag hos bli min jäst och var ytterligare ett sånt måste-provas-snarast-recept. -). 5 - 2 påsar turkisk peppar (2-3 dl). 5 - 2 påsar turkisk peppar (2-3 dl)
Morots och russinkaka för diabetiker 1 kaka 100 g rumsvarmt smör 1 1/2 dl hackade russin 2 morötter 3 ägg 3 dl Finax mjölblandning 1 tsk bakpulver 2 tsk kanel Rör smör och russin. Häll smeten i en smord och grädda i nedre delen av ugnen ca 30- 40 min, 175 grader. ca 30- 40 min
4-5 tsk lakritspulver. Smält chokladen över vattenbad. Värm Milda visp med honungen i en kastrull. Tillsätt grädden i chokladen långsamt i en tunn stråle under vispning
Citron- och lakritstryffel. Dan före doppardan. Snart är det jul och jag gör klart det sista julgodiset. Igår gjorde jag tryffelsmeten och idag har jag rullat kulor av dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.