Idag är det sista dagen på Lakritsfestivalen och jag känner ett visst vedmod. Det har varit så otroligt härligt att vara en av lakritsfestivalens "ambassadörer" eller "festivalbloggare" som det också kallas
Jag hade äran att få sitta i juryn tillsammans med Hembakat, Lakritsfestivalen och tidningen Journal Chocolat och fick även uppdraget att fotografera den vinnande tårtan/receptet
Jag som är en riktig lakritsfantast och dessutom så har jag ju fått hem en hel del lakritspulver ifrån Lakritsfestivalen valde förstås att göra en lakritsglass, dessutom fick det bli lite hallon i
Kika in på Lakritsfestivalen. Jag brukar ha vaniljstång i Crème Brulee. Nu när jag provat med lakritspulver, så tycker jag att de blir mycket godare i smaken med den härliga brytningen som lakritsen ger
Grillat är godast. Kan inte annat än att hålla med en viss snabbmatskedja om det. Det blir en helt annat smak på en grillad biff än en biff stekt i stekjärn
Köpte det i våras på Lakritsfestivalen (där kan ni dessutom läsa mer om vårt cafe, så kika in om ni inte redan gjort det) och har sparat för att användas vid speciella tillfällen
Första gången jag smakade denna soppa var på Lakritsfestivalen för några år sedan, då Lakritsfabriken i Helsingborg stod och servera soppan i små plastglas i sin monter
Vi fick denna fina burk med lakritspulver av Mathias föräldrar som varit på lakritsfestivalen förra helgen, och igår provade vi det för första gången i en
Mmmmmm. Chocolicoricebollar. Det har tagit lång tid för att lära mig uppskatta lakrits - som barn tyckte jag det var gott att tugga på stensöteroten - en lakritssmakade rot med blad som ser ut som en liten ormbunke
Efter att dessutom ha varit på Lakritsprovning och kommit i total pepp inför Lakritsfestivalen den 20-21 april (vi ses väl där) var det inte mer än att ladda med något riktigt njutningsfullt
I helgen som gick testade jag att fylla den med lemoncurd och lakritsgrädde och toppade med en bit citron/lakritschoklad som jag sparat undan sedan lakritsfestivalen i våras
En mässa som jag skriver upp i kalendern direkt när jag fått veta datum är Lakritsfestivalen. Som ni säkert förstått så älskar jag lakrits, helst saltlakrits
Inför Pressvisning med lakritsbuffé 19/4 och Lakritsfestivalen 20-21/4. I går hade jag en väninna från Ljusdal hos mig och då fick jag för mig att jag skulle baka en baklava
Lakrits kan jag aldrig få nog av. Det finns så mycket gott man kan använda lakrits till. Pannacotta, macroner, cupcakes och chokladdoppade lakritskolakakor för att bara nämna några exempel
Detta inlägg skriver jag i form av lakritsambassadör för Lakritsfestivalen, som sökte efter bloggande lakritsälskare inför årets festival 20-21 april på Annexet vid Ericsson Globe
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.