Vad gör man då, jo maräng med lakrits och grape. Sätt ugnen på 150 grader, stoppa in marängerna och vrid sedan efter 5 minuter ner temperaturen till 100 grader för att grädda marängerna i 80 minuter
Bakade lite maränger idag för att bli av med lite äggvitor, detta är en kallvispad smet och är busenkla att göra i köksmaskinen, smeten sköter ju sig själ
Pudra över resterande lakritspulver och njut. Jag har hört att lakritspulvret skall användas med försiktighet pga den starka smaken men jag tycker det är hur gott som helst och kan äta det som det är
Härligt spröda och goda maränger perfekt till barnkalaset eller till godaste marängsvissen. Vänd sedan ner florsockret och spritsa ut femkronors stora maränger på en plåt med bakplåtspapper
Som vanligt hittade jag ett recept som jag var tvungen att prova när jag kikade runt på lite olika bloggar, denna gång var jag på Tessanbakar och hittade ett recept på geisha maränger
Härligt god och somrig tårta som passar perfekt nu till midsommar eller varför inte på nästa kalas. Jag gjorde den här tårtan till mitt födelsedagsfirande i april och den var super
Vi gjorde maränger på 3 äggvitor, 2 dl socker och ½ tsk citronsaft. Eftersom marängerna på plåten varierade i storlek blev gräddningstiden lite olika, men ungefär 60 minuter på 125 grader
) Ja riktigt god och lakrits och choklad är verkligen en god kombination. ) Lakrits och. Mums. Igår hade vi gäster och jag provade detta nya recept som jag hittat på dem och som det lät blev det succé
Men överblivna äggvitor kan ju bara betyda maränger. Så idag blev det sega maränger med choklad som säkert kommer att passa bra ihop med morgondagens glass
Här går lakritspulvret ner. 1 tsk lakritspulverJag mätte upp allt så det blev exakt på grammet. 5 dl florsocker1 tsk vaniljsocker1 äggula2 tsk lakritspulverVispa smör med sockret, i med resten tills du har en smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två. 1 tsk lakritspulver. 2 tsk lakritspulver
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.