Vill du äta kebab kobide med ris ska du så klart laga det på persiskt vis, recept hittar du här. Kebab kobide smakar allra bäst när det grillas över en riktig eld, men det går faktiskt utmärkt att laga till det i ugnen hemma
Såhär gör du perfekt vermicelli ris steg för steg. Börja med att tvätta riset några gånger. Rör om och tillsätt glaset med ris och blanda med oljan och vermicellin
Häll det nästan färdigkokta riset över potatisen. Både ris och potatis (som fått en gyllene färg). När man lagt upp ris och kött på tallriken så är det gott att slå på en rå äggula på riset samt lite svartpeppar
Theodor och Ariana kommer bli så glada att farmor kan lagapersisktris. Blötlägg gärna riset i ljummet vatten och låt stå så länge som ni har tid med (blir godare) går bra utan att blötlägga också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.