Koka upp ättika, socker och vatten under omrörning och kyl ner lagen till kylskåpskall. Skala och dela röd och gul lök på mitten och skär löken i tunna skivor
) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Koka upp ättikssprit, vatten och socker, och låt kallna. Låt sillen rinna av och skär i bitar. Varva sill, kryddpeppar, lagerblad, skivad purjolök, lök och dill
Låt sillen rinna av ordentligt. Koka upp lagen och låt den kallna helt. Varva lök och sill i en fin burk och fyll på med den kalla lagen så stt det täcker
Löksillen håller flera veckor om den förvaras svalt. Mät upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Tillsätt krossad kryddpeppar, krossad vitpeppar, lagerblad samt kryddnejlikor och koka upp
Koka upp socker, vatten och ättika. Låt svalna. Skiva rödlök. Skiva sillen i lagom bitar. Varva sill, rödlök och kryddpeppar i en snygg kruka eller burk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.