Dela sedan på bladen och blanda medchampinjonernaochdressingen. Vätskan som släppts från revbenen under dagen blandas med brun farin, lökpulver ochingefära
Fräs dem mjuka i smör i en panna. Strö över persilja. 300 g champinjoner. 1250 g vitkål. 12 dl Kelda® matlagningsgrädde. 1½ dl hackad färsk persilja. 1Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 300 g champinjoner 250 g vitkål 2 msk Arla® Svenskt Smör 2 dl Kelda® matlagningsgrädde ¾ msk svampfond ½ msk majsstärkelse ½ dl hackad färsk persiljaSkivachampinjonernaochstrimlavitkålen. 1Tillsätt grädden, fond och majsstärkelse. Rör om och låt koka ca 2 min
Ugnsbakad vitkålmedumamismöroch hasselnötter. Skär vitkålenilite större bitar. När jag nu googlat lite så kallas ju umami den femte grundsmaken, sötma, sälta, surhet, beska ochumami
Låt den fräsa på medelvärme någon minut eller två innanvitkålenoch fänkålen tillsätts. ja, då får vi hålla oss tillgodomed kålen, palsternackan, svartrötter ochrättikan
Förra veckan köpte jag skinkstek för att vi skulle göra skinksnitzeloch då passade jag på att köpa två stycken, så den här veckan blev det något helt annat medskinkstek
Här kommer ett förslag, små fyllda gratineradechampinjonermed bacon och smak av timjan. Snart är det nyårsafton, och de flesta av oss kommer väl att vaka in det nya året med något bubbligti glasen och något litettilltuggdärtill
Gör såhärTa av stammen från champinjonernaochmixa dem tillsammansmed de övrigaingredienserna. Det här är enligtmig det ultimatatillbehöret, passar dessutom i stort sett till vad som helst
Blanda rapsolja, soja med salt och svartpeppar. Var och letade litematinspirationoch fastnade för de här goda champinjonerna, vitlöks, ochchilimarineradechampinjoner, som gav stor utdelning för liteninsatsiköksregionen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.