Som både min blogg och kokbok Friendly Food är proppad med. Pekannötter att toppa med. Det är smarriga brödet innehåller bland annat malda pekannötter, rivnamorötter, kummin och kikärtsmjöl
Tillsätt salt, mjölk, morötter, linfrön Keso och honung, alternativt sirap. Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
Rulla små runda bullar och lägg bredvid varandra på en långpanna med bakplåtspapper. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen
Rulla små runda bullar och lägg bredvid varandra på en långpanna med bakplåtspapper. Tillsätt resterande vatten, smör och resten av ingredienserna, spara lite av fröna att lägga på toppen
Servera med kokt potatis och mängder medrivnamorötter (gärna med sås på). Det här receptet kan faktiskt gå åt två håll, antingen gör man såsen med vatten och får då en citronsyrlig buljong till fisken, vilket är kanongott, eller så använder man creme fraiche om man är sugen på något mer såsigt
Det tar en liten stund i ugnen men å andra sidan då får man gott om tid att göra en god sallad under tiden eller hänga med barnen som man inte träffat på hela dan
Blanda i de rivnamorötternaoch tillsätt mjölk och olja. Smörj och bröa muffinsformar. Blötlägg adzukibönorna över natten och koka dem sedan i 30 minuter. Fördela smeten i formarna och grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter i 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.