Tryck/kavla försiktigt ut degen på en långpanna med bakplåtspapper. Pudra över vetemjöl med en sil. Täck löst över degen med plastfilm och förvara kallt över natten, ex-vis i ett kylskåp
Glutenfritt långpannebrödmed oilvolja, timjan och flingsalt. Idag ska jag dela med mig av ett recept på ett gott, lättbakat och användbart och glutenfritt bröd som jag bakade i en mindre långpanna/ugnsform i helgen
Från början var det här mitt egenkomponerade recept på underbara frallor, och nu har jag helt enkelt transformerat det till ett underbart långpannebröd
6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
Nagga med en gaffel. Låt det svalna övertäckt med bakduk på galler. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 40 minuter. Klä en långpanna, ca 30x40 med bakplåtspapper. Skär 24 rutor med en mjölad kniv. Låt jäsa ytterligare ca 30 minuter övertäckt med bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.