Igår gjorde jag långkokpåälg, på samma sätt som pulled pork jag gjorde förra året. Vi åt det väldigt ofta nämligen men nu när jag är äldre och äter det mer sällan uppskattar jag det på ett helt annat sätt
Jag gjorde steken påälgkött, men annars går det lika bra med en nötstek tex fransyska. Jag gillar när köttet tillagats länge och är riktigt mört så det nästan faller sönder, men det är helt och hållet en smaksak och beror också mycket på vilket kött man använder så ni får testa er fram
Finns det något härligare än att ha en gryta puttrandes på spisen under måååånga timmar. De är lite pyssel i början inna grytan väl står på spisen, men sen är det ett par härliga timmar där du kan göra vad som helst medans grytan sköter sig självt
8 1 1/2 kg djupfryst benfri älgstek Saltlag 1 l vatten 4 msk salt 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 msk torkad timjan 1/2 msk torkad rosmarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddpåsar 10 % rabatt Santa Maria 0,5-130 g Mer info Ladda kupong
Kalops – denna gång gjord på hemskjuten älg. Jag vet att ni skakar på huvudet. Eftersom det var älg denna gång valde jag en viltfond, annars använder jag vanligtvis kalvfond
Högrev som fått götta till sig rejält i ugnen på låg värme i många timmar. Sätt ugnen på 100-125 C. Fräs grönsakerna tillsammans med fänkålsfröna i stekpannan i lite olja på medelvärme i ca 5 min
Mmm vad god chilegryta det blev påälgfärs. Mmm vad god chilegryta det blev påälgfärs. 8 port2 gula lökar600 g älgfärs1 pkt bacon1 köttbuljongtärning1 dl tomatpuré1 brk krossade tomater2 brk vita bönor i tomatsås1 msk chilipulver1 tsk timjan2 tsk oreganosalt, peppargrillkryddaetiopisk pepparBryn hackad lök, köttfärs och bacon i mindre bitar i en gjutgärnspanna
Långkokpå vedspis. Oxlägg långkokt med Trattkantareller och Örter. Efter den lyxiga inledningen hos Åkerblads i Tällberg, fortsatte vi Dalasemestern på ett lite enklare boende
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.