Långjästa kanel- och kardemummabullar
pamittlillasatt
pamittlillasatt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl socker
  • 1 dl salt
  • Kanel- och kardemummabullar (ca 30-40 bullar)
  • 25 g jäst
  • 150 g tärnat, kallt smör
  • 5 dl mjölk 3 %
  • 1 dl socker
  • 14 dl dinkelsikt
  • 2 tsk kardemummakärnor (mortlas)
  • ½ tsk salt
  • 1 ägg 1 nypa salt (gör ägget mer lättpenslat, mindre trådigt)
  • topping (sesamfrön/pärlsocker/mandelspän/kardemumma…)
  • Kanel- och kardemummafyllning
  • 20 urkärnade dadlar
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 ½ tsk kardemummakärnor (mortlas)
  • 1 – 1 ½ msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 1/3 dl vatten

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.