800 g färsk torskrygg 16 potatisar (små) 1 knippe dill, finhackad 600 g färska räkor 100 g färsk pepparrot 3 ägg, kokta 25 g smör, smält salt peppar 200 g smör, att bryna smör, till formen salt
Servera fisken medansjovissmöret, några räkor, hackad rödlök och pressad potatis. Här har du en saftig fin fisk som toppas med det nötiga varma smöret som smaksatts med ägg och den salta ansjovisen
Toppa med hackat ägg, handskalade räkor, riven pepparrotoch dill. Vi valde båda stekt torskmed skirat smör, hackat ägg, riven pepparrot, handskalade räkor och kokt potatis
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Det här är kanske inte den ultimata sommarmaten men jag blir ofta sugen på något salt när det är varmt (igår blev det matjessill) och hjälp vilken sommar vi har här i medelpad
Toppa sen med räkor, ägg, rödlök, pepparrotoch dill. Bottna ett fat med potatisen och salta lätt. Bryn smöret precis före servering i en kastrull eller stekpanna och fördela smöret över salladen
Servera fisken med ärtpuré, riven pepparrot, bryntsmör, potatis och citronklyftor. Låt rinna av ordentligt och mixa tillsammans med crème fraiche, riven pepparrotoch salt
Koka upp vatten och lök i en bred kastrull. Lägg äggen i en kastrull med kokande vatten och låt koka 6 min. 2 Skölj fisken i kallt vatten och gnid in den med salt. Lägg i fisken och sjud under lock 5 min. 3 Bryn smöret i en kastrull tills det är gyllene och doftar nötigt. 5 Servera torskenmed potatis, hackat ägg, hackad persilja, bryntsmöroch sockerärtor. 500 g torsk. 50 g smör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.