Lättrimmad torskrygg med goda tillbehör. Torskrygg är faktiskt väldigt lätt att lyckas med, framför allt om man bakar den i ugnen och använder en termometer
Pocheradlättrimmad torsk med ägg och persiljesås är en enkel och lättlagad fiskrätt som passar väldigt bra så här efter helgens intensiva saftande och syltande
Låt den svalna, lägg i kycklingen och låt det stå i ett dygn. Och koka upp den i ca 5 min. Lägg sedan i kycklingen och låt koka i ca 15 min ( tills kycklingen är genomkokt )
Ta upp fiskbitarna från rimlagen och lägg direkt i en bunke med kallt vatten, ta upp och torka av. Späd med lite oxsvansbuljong så det blir aningen simmigt
Ingredienser Portioner. 4 600 g torskryggfilé (gärna MSC-märkt) 300 g svartkål 100 g smör 2 dl torrt vitt vin rivet skal av 1 citron 1 msk rapsolja 1 1/2 tsk salt 2 krm svartpeppar Pumpacrème 1 kg pumpa (gärna butternut) 3 dl torrt vitt vin 1 dl crème fraiche 1 tsk salt 2 krm svartpeppar Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Lägg skreiskivorna på en smord plåt. Lägg upp potatisen och garnera med löjrom och små dillvippor. Ös fisken med det smälta smöret som ligger på plåten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.