Lättlagad tomatsoppa med rostade kikärtor
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Tomat och paprikasoppa 2 port+matlåda
  • 1 gul lök, fint hackad
  • 2 vitlöksklyftor, fint hackad
  • 1 tsk spiskummin
  • ½ tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 300 g grillad paprika från burk
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk honung
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • salt och svaprtpeppar
  • Fräs lök och vitlök mjuk i olja i en stor gryta ca 5 minuter på medelvärme.
  • Tillsätt kryddorna och fräs 30 sekunder under omrörning.
  • Blanda ner övriga ingredienser, rör runt och låt få ett uppkok.
  • Låt soppan småputtra 15 minuter och mixa den sedan slät, späd eventuellt med mer vatten om du tycker den är för tjock.
  • Smaka av och servera, gärna med en klick yoghurt och rostade kikärtor.
  • Rostade kikärtor
  • 1 burk kikärtor
  • 1 msk olivolja
  • ½ tsk paprikapulver
  • ½ tsk chilipeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 krm salt
  • Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en ugnsplåt.
  • Skölj ärtorna och torka torra, blanda samman med resten av ingredienserna i en skål.
  • Ta ut den varma plåten, lägg på ett bakplåtspapper och häll ut de kryddade ärtorna.
  • Ställ plåten mitt i ugnen ca 20 minuter, skaka plåten någon gång under tiden.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.