Det här är en spanskinspirerad variant av musslormed rökt paprika och vitlök. Jag gjorde det här på blåmusslor men det skulle nog bli lika minst lika bra med till exempel hjärtmusslor
Det var längesedan jag åt röktamussloroch de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla
Smaka av med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör eller olja. Häll av oljan från musslornaoch rör ner musslor, hälften av osten och rucolan i pannan
I vårt fall blev det lite medelhavs inspirerat med en kryddig salami som stod väl i balans medrökta svenska mussloroch en bit kittost från Italien som alternativ till den klassiska parmesanosten
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Mycket grillning blir det nu när våren är här vilket ju är härligt och gott, häromdagen blev det grillning av rostbiff i skivor, mycket gott, till det blev det sötpotatis i ugnen och en mycket lättlagadoch god bearnaisesås (eller snarare en dippsås kanske)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.