Vi har många mogna tomater i trädgården så i helgen gjorde jag en tomatsoppa. Jag kan tänka mig att det blev extra god just för att det var hemmaodlade, nyskördade tomater, men jag har gjort den på köpta också och det var himmelskt gott det med
Fläskkotletter på italienskt vis – gör så här. Bryn kotletterna i olivolja och smör ca 1-2 min på varje sida. Häll över matlagningsgrädden, lägg på lock och bräsera (småkoka) ca 5 min
mjölk, rumsvarm. Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Klassiskt recept på rulltårta med sylt – gör så här
-) Jag använde mig av mina fina San Marzano-tomatersom ska passa extra bra till sådant här. Tomatsåsen kan användas påolika sätt, blanda den med spaghetti, stek kycklingfilé och häll över tomatsåsen och servera med pasta eller ris, använd den som grund i en köttfärssås
De här tomaterna torkas ett gäng timmar och sedan förvaras de i olivolja tills du lägger dem sompåläggpå en varm macka eller använder dem till tomatpesto som får gegga ihop sig med pasta
Några blad basilika. Det är en grundsås som man får salta och tillsätta olja när man ska använda den. Det här är ett av dom mer klassiska recepten på tomatsås
Att komplettera med lite färska grönsaker att ha sompålägg är också gott. Scones är verkligen enkelt att göra, och görs på ingredienser som jag tror att de flesta av oss har hemma till vardags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.