Sedan dess har mänskligheten välsignats med elektricitet. Eftersom vi hade en halv flaska marsalavin kvar efter risottolagandet för två veckor sedan gav vi oss på klassikern zabaione
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Servera såsen i portionsskålar med färska bär. Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig
Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel). Spola utsidan av formen med varmt vatten så lossnar cheesecaken lätt
Krossa kakorna i en plastpåse (ta ett paket i taget) och varva med smeten i en form. jag gjorde först ett lagger smet sedan ett lager kakor och avslutade med smet, vill man ha mera kakor kan man ha ett paket till
Servera med en annan specialitet från Piemonte, den härliga krämen Zabaione eller ringla över lite (eller mycket) uppvärmd Nutella och garnera med hela rostade hasselnötter
Jag hittade billig Mascarpone för ett tag sedan och köpte med mig några hem. Krossa kexen fint i en mixer (eller lägg dem i en plastpåse och krossa med en kavel)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.