Om man nu inte skulle orka göra marängtårtan som jag tipsade om igår så kan man faktiskt fuska sig till en väldigt god marängtårta genom att köpa färdiga marängbottnar som man fyller med lemoncurd
Anki fick en idé om att baka maränger, något som aldrig lyckats tidigare pga vår gamla dåliga ugn, sen täcka marängerna med grädde, jordgubbar och sån där kolasås som vi läst om i flera andra bloggar
Finns inge godare än marängtårta som toppas medjordgubbar och blåbär. Underbara pavlova. 1 liter jordgubbar . 1 ask med blåbär. Skiva 1 liter jordgubbar
Öskemålet var marängtårtamed bär, en så kallad Pavlova-tårta. För att göra lemon curd-grädden vispar du grädden fluffig tillsammans med vaniljsockret och vänder sedan ner lemon curden
Toppa medjordgubbar och servera direkt. Klä en plåt med bakplåtspapper och lägg ut marängmassan i en rektangel (ca 22x17 cm). 1 l jordgubbar. 3 äggvitor 0,25 tsk citron, pressad 175 g socker 15 g pistagenötter 3 dl vaniljkvarg, 0,2% 1 l jordgubbar
Dekorera med delade jordgubbar. Vispa grädden och smaksätt den med lemoncurd. Vispa äggvitorna med ättiksprit och 1 dl av sockret till hårt, styvt skum. Vänd försiktigt ner resten av strösockret och bred eller spritsa ut marängen i en 20 cm stor cirkel på en plåt med bakplåtspapper. Grädda marängen i mitten av ugnen, minst 2 timmar, gärna med ugnsluckan på glänt den sista halvtimmen. 250 g jordgubbar
Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. 1 burk med kondenserad mjölk, jag köpte färdigkokt, annars får man koka själv. 2 liter jordgubbar (lägg även jordgubbar emellan dulce de leche och grädden). 1 burk med. 2 liter jordgubbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.