Här kommer ett gammalt recept i repris och nu är den även Smartpointsberäknad åt oss Viktväktare. Köttgryta tar lite tid att göra då köttet behöver kokas lite längre, för att den ska bli mör och fin
När jag skrev om maskrossirapen fick jag frågan om ett våffelrecept att avnjuta ihop med sirapen. Vi har ganska nyligen skaffat oss ett våffeljärn och lyckades i samband med det lägga vantarna på ett fantastiskt våffelrecept
Så idag provade jag att göra blåbärsbullar. Blåbärsbullar. Bullar Bullar Bullar det bästa fikat man kan ha, men ibland så vill man prova på en annars sorts bulle
I affären på hörnet hittade vi färdig bulldeg på rulle. Har aldrig provat tidigare, men för en femma (extraextrapris, som dottern uttryckte det) fanns liksom ingen ursäkt att inte prova
De här bullarna kanske inte ser så imponerande ut. Men. De blev väldigt goda så hem och baka med er. . Gör en vetebrödsdeg (här användes receptet på baksidan av mjölpåsen)
Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk och värm den till 37°. Häll degvätskan över jästen och rör tills jästen lösts upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.