Lägg upp på tallrikar, ringla över honung, toppa med färsk timjan och parmaskinkachips. Skrivet 2015-10-24 Klockan 20. 2-3 pkt fetaost. 4-8 skivor Parma eller Serranoskinka. Räkna 2-3 stavar per portion. Rulla in i filodeg, ta 2-3 lager deg, annars spricker det. Lägg på plåt och grädda i 200-225*. 1-2 skivor per portion. 2-3 pkt fetaost. 4-8 skivor Parma eller Serranoskinka. 1-2 skivor per portion
Till förrätt gjorde jag dessa små smördegflarn som blev jättegoda och riktigt snygga. Till efterrätt blev det kahluaglass som ni bara inte får missa och till varmrätt gjorde jag en klassisk skinkstek med god gräddsås och receptet på det kommer så småningom
Gör man skålarna på runda tunnbröd så blir det perfekt formade skålar och de blir mindre till storleken än mina här under och är därmed perfekta att servera en förrätt i
grön ärtcréme med kräftstjärtar. Hittade det här receptet hos Elle Mat & Vin och det är ingen mindre än Karin, som driver bloggen Trattoria som står bakom den goda förrätten
Som ett lyckligt sammanträffande så bestämde sej faktiskt sommarvärmen och solen att göra fru M sällskap redan idag, troll har tur - eller hur är det nu man säger
TwitterFacebookPinterestGoogleE-postTumblrSkriv utGillaGilla Laddar. ) Den här förrätten kan ju varieras med en mängd olika fyllning och passar även till utflyktsmat eller som buffémat om du skär lite mindre bitar av rullen
Receptidén har jag hittat hos bästa Charlotta med toppenbloggen Matrepubliken. Den här vegetariska förrätten serverade vi sist vi bjöd på middag, och den kommer jag garanterat att göra fler gånger
Ja, är man inte så många kanske man lyxar till med det som en lätt huvudrätt. Meeen, som kompensation för lång väntan bjuder jag på ett alldeles underbart förrättsrecept
Några små trekanter stekt tortilla med någon god ost mellan är ett perfekt tilltugg till en sommardrink före en grillmiddag, eller så lägger tar man någon skiva med skinka tillsammans med ost och tunt skivade tomater, salami, ost och ruccola, eller kanske en het tacosås tillsammans med ost som jag gjorde på några ikväll och äter som förrätt, mellanmål eller kvällsmat helt enkelt
Efter andra omgången i ugnen har osten smält och allt ser så där läckert kladdigt ut. Idag bjuder jag på en vegetarisk rätt som funkar som hel måltid med lite bröd, som en förrätt eller ett tillbehör till en köttbit
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.