Blanda samman smulad ädelost med creme fraiche och smaka av med salt & peppar. Hon grillade kyckling och till det gjorde hon en ädelsostsås ochgrönsaksmuffins
Citronpotatis900 g mjölig potatis 1 dl olivolja 1 citron, rivet skal och saft 2-3 kvistar färsk rosmarin, eller 1 tsk torkad 3 vitlöksklyftor, tilltryckta med sidan av knivbladet salt
servera med vitkålssallad och currymajonnäs. salt och svartpeppar. Jag gillar inte att panera mina schnitzlar utan delar dem endast på mitten, bankar ut dem med en köttklubba, saltar och pepprar
Vik upp och platta till med handen. Häll upp i en burk med lock. Lägg kycklingbrösten på en skärbräda, lägg handen ovanpå och tryck till den i ett stadigt grepp
Lägg då filerna i var sin fryspåse och platta till dem genom att banka med botten på en stekpanna. Skala potatis och palsternackorna och skär i klyftor och stavar
Vi äter oftast schnitzlarna till middag med bara sallad, grillat grönt och smör som tillbehör. Du kan använda kycklingbröst med skinnet kvar som du delar nästan helt igenom eller också köper du urbenade kycklinglår
Själv grattar jag Far i huset med en läcker middag med frasstekt kycklingschnitzel. Klassisk Wienerschnitzel brukar oftast lagas på kalvinnanlår som bankas ut tunt, tunt, paneras, steks och sedan serveras med citron, ansjovis och kapris
Marinera den med färska kryddor - timjan, rosmarin, mynta, basilika, körvel och en skvätt olivolja. I med lite gurka, tomat, paprika eller vad du har hemma
Späd med vattnet lite åt gången. Mina barn älskar kombinationen kyckling och curry och hur smidigt är det inte att kombinera dessa två i en pastagratäng
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.