Dra gärna över några varv med salt & pepparkvarnen. Nu är det bara att lägga upp de nygrillade lammkotletterna tillsammans med de ugnsbakade tomaterna, oliverna och grillade paprikorna som du fyller medbasilika och fårostcremén
Kyckling med mozzarella, soltorkade tomater, basilika och oliverFör några dagar sedan åt vi kyckling tillagad med mozzarella, soltorkade tomater, basilika och svarta oliver, smaker som verkligen passar bra ihop
Häll i quinoan i en kastrull och täck med mycket kokande vatten, som när man kokar pasta. Ta ett bakplåtspapper, lägg på kycklingfiléerna med kryddorna och vänd runt tills filéerna är täckta
Servera din goda tomatsallad tillsammans med uppskuren mozzarella, MUMS. Jag har verkligen blivit helt galen i kombinationen mozzarella, basilika och tomater
I går lagade jag god kyckling fylld med soltorkad tomat, parmesan och oliver. D Fast det är väl det som är vitsen med att träning, att man ska bli lite trött i kroppen
Toppa medbasilika och lite mer av dressingen. Halverade tomater med riven mozzarellaost ovanpå och lite klickar med dressing på alltsammans och sen in i ugnen en kort stund
350 gr kycklinglårinnerfilé (går bra med vanlig kycklingfilé, men filéerna är de möraste och saftigaste bitarna)Currypasta till marinering (om du vill, annars annan marinad)Currypasta kan du köpa i "utländska butiker" eller på Ica Maxi's hörna med produkter "Mat från världens alla hörn"1/2 huvud endivesallad2 dl sojabönor10-15 soltorkade tomater10 cm purjolök1 morot1 dl riven parmesanost el. 1 pkt fetaost1/2 pressad citron1 knippe persilja1/2 dl basilikabladolivolja och balsamvinägersalt o pepparLägg kycklingen i marinad och låt det dra m i n s t i 30 min, gärna längreDela salladen med händerna, då behåller den sin krispighet och lägg i en bunkeHacka grovt de soltorkade tolamternaSkär tunna skivor av purjolökenHäll i sojabönorna i bunkenSkär moroten i tunna skivor, använd gärna en Mandolin om du harRiv ner parmesanosten eller smula ner fetaostenLägg ner persiljan och spara ev. lite till garneringFinhacka el mixa basilikan och lägg i en mortel -->häll i olivolja och rör runt så oljan får smak och färg utav basilikan --> Häll över salladenSalta och peppraRingla över olivolja och balsamvinägerPressa citronsaft över salladenBlanda runt alla ingredienserna och smaka avStek kycklingen så den blir krispig, ca 3 min/sida på rätt hög värmeLägg upp salladen på tallrikar och lägg sedan kycklingen ovanpåKLART
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.