Idag åt vi kycklingsallad till lunch, gott och fräscht. Kycklingsallad. Kombinationen med fetaost, soltorkadetomateroch svarta oliver tycker jag är väldigt god
Fick ta ikapp massa förlorad sömn och har sen också hunnit med en löprunda innan jag åt pad thai till lunch❤ Blir alltid så himla seg efter lunch dock så ska försöka pigga upp mig själv med te och en kaka medan jag kämpar mig igenom några timmars plugg till
I medtomaternaoch persiljan. På med en klick smör och bryn med löken. Det här är egentligen Ernsts pajrecept som jag gjort om lite och tagit bort pajskalet på
Blanda sedan med sked ner råris och solroskärnor. Mixa samman i matberedare eller med mixerstav. kikärtor, babyspenat, soltorkadetomater, vitlök och ägg
Två ingredienser och ett moment, perfekt för snabba middagar. Mixa 2 dl keso med 2 msk röd pesto på soltorkadetomater. LCHF, Såser, röror och marinader 2 dl keso med 2 msk röd pesto på soltorkadetomater
En liten touch av Medelhavet ger den klassiska bacon- och broccolipajen ett angenämt lyft. Smakintensiva små delikatesser som är riktigt trevliga att använda för att krydda upp allehanda rätter med
350 gr kycklinglårinnerfilé (går bra med vanlig kycklingfilé, men filéerna är de möraste och saftigaste bitarna)Currypasta till marinering (om du vill, annars annan marinad)Currypasta kan du köpa i "utländska butiker" eller på Ica Maxi's hörna med produkter "Mat från världens alla hörn"1/2 huvud endivesallad2 dl sojabönor10-15 soltorkadetomater10 cm purjolök1 morot1 dl riven parmesanost el. 1 pkt fetaost1/2 pressad citron1 knippe persilja1/2 dl basilikabladolivolja och balsamvinägersalt o pepparLägg kycklingen i marinad och låt det dra m i n s t i 30 min, gärna längreDela salladen med händerna, då behåller den sin krispighet och lägg i en bunkeHacka grovt de soltorkade tolamternaSkär tunna skivor av purjolökenHäll i sojabönorna i bunkenSkär moroten i tunna skivor, använd gärna en Mandolin om du harRiv ner parmesanosten eller smula ner fetaostenLägg ner persiljan och spara ev. lite till garneringFinhacka el mixa basilikan och lägg i en mortel -->häll i olivolja och rör runt så oljan får smak och färg utav basilikan --> Häll över salladenSalta och peppraRingla över olivolja och balsamvinägerPressa citronsaft över salladenBlanda runt alla ingredienserna och smaka avStek kycklingen så den blir krispig, ca 3 min/sida på rätt hög värmeLägg upp salladen på tallrikar och lägg sedan kycklingen ovanpåKLART. Förbered gärna salladen i förväg, det blir bara godare om den får ligga och dra i dressingen -Men se upp så inte salladen blir "geggig", 30-45 min håller den gott och väl. 10-15 soltorkadetomater
Fördela spenat, feta ochsoltorkadetomater i bröden och toppa med kycklingpinnarna. Smält smör i en stekpanna och stek kycklingpinnarna tills de är genomstekta och har ordentligt med färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.