De senaste åren har det varit väldigt poppis på många restauranger att servera kycklingleverpaté (eller pastej) tillsammans med smör till brödet innan maten
Här kommer receptet på den enkla men mycket goda leverpaten som vi åt för några dagar sedan. Kycklinglever är både nyttigt och innehåller mycket mindre kolhydrater än grislever
Den gravade siken får härmed sin givna plats mellan gravlax, ( fick inte tag på någon vildlax i år heller) glasmästarsill, vitlöksströmming kycklingleverpaté, fransk rödkålssallad och mammas köttbullar
-15 och temperaturen sjunker stadigt. Men kallt eller inte, idag var det bara att sätta sig i bilen och åka till grannstaden Nykarleby eftersom jag hade bokat in både hårfrisörska och tandläkare
Jisses vad tiden rusar iväg, jag hinner inte ens uppdatera bloggen varje dag längre. Många bloggar ju via telefonen men jag tycker att det är för bökigt så det sker sällan
Kycklingleverpaté. Receptsamling ända fram till jul. Idag börjar jag att dela med mig av 24 av mina julfavoriter, så du som vill laga ett naturligt gott julbord med få kolhydrater får en hel del gott att välja bland
Pust, ligger på soffan och pustar ut efter världens middag på Hudson's i Putney. Man kunde beställa julmiddag med kalkon med alla tillbehör och det gjorde vi naturligtvis
Är det så att man har en bebis som inte vill äta klämmis eller gröt så kan man ju erbjuda annat som är rikt på järn, blodpudding, leverpastej, kycklingleverpaté/puré, blodkorv, pumpakärnor, kikärtor är exempel på järnrika livsmedel
Halloj, så är vi tillbaka på "fastlandet" igen. Vi kom tillbaka till London vid 16-tiden igår vilket var helt perfekt så hann man landa lite innan det var dags att gå och lägga sig
Kycklingleverpaté. Tjälknöl från Gammaldags husmanskost på nytt sätt. Lumio Förlag. Tid för förberedelser. Nu börjar det dra ihop sig mot jul och dags att börja förbereda så mycket som möjligt
Sådärja, nu har jag varit i Monäs i ett par dagar. Resan hem gick utan problem, jag fick till och med min kappsäck trots att det var ca 30 min mellan flygbytena i Vanda
Kycklingleverpaté 500 gr Kycklinglever 500 gr Fläskfärs 1 liten burk Grebbestad’s Ansjovis 1 gul Lök 3 msk Smör 2 Ekologiska Ägg 2 dl Grädde ½ dl Cognac 1½ msk Fiberhusk 2 tsk torkad Timjan 1 krm riven Muskot 2-3 tsk Salt 1 tsk nymald Vitpeppar Bryn kycklinglevern snabbt på båda sidor, krydda med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.