Martina 460 kcal/port med ris 235 kcal/port utan ris 4 port 400 g kycklingfilé 1 gul finhackad lök 2 klyftor pressad vitlök 2 tsk olja 2 tsk rödcurrypasta (lite mindre ifall man ej gillar hetta i mat) 2 paprika i olika färg 200 g bambuskott 10 champinjoner i skivor 1 dl vatten 3 dl mellanmjölk 2 dl turkisk yoghurt 3,5% salt, vitpeppar 1 tsk timjan 3 dl okokt ris Gör så här. Häll i 1 dl vatten med currypastan och låt puttra en stund. 2 tsk rödcurrypasta
Tillsätt den rödacurryn och tomatpurén och låt fräsa till lite. 4 kycklingfiléer 1 gul lök 1 röd lök 1 vitlöksklyfta 1 paprika 2 morötter lite haricot verts 1 - 2 msk rödcurry pasta 1 msk tomatpuré 1 brk kokosmjölk 2 msk kycklingfond 1 msk honung salt och peppar ev en skvätt grädde maizena skal och saft från en halv lime. 1 röd lök. 1 - 2 msk rödcurry pasta
Är två burkar, den ena med rödcurry pasta och den andra med grön curry pasta. Den gröna är starkare än den röda, men man kan ju enkelt anpassa styrka genom hur mycket man har i
Middagen intogs inne i köket, men jag sprang ut på altanen och insöp lite höstluft medan jag fotograferade kycklinggrytan med curry, ris och gröna ärter i det sista kvällsljuset
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.