Krydda kycklingfiléerna med salt, kryddpeppar och citronsaft. minst 10st kyckling innerfiléer1tsk salt1tsk kryddpeppar saft av 1 citron 3 gula lökar1-2 vitlöksklyftor2msk smör 2msk tomatpuré 2-3tsk berbere3dl vatten ev 1msk redning 4 hårdkokta ägg eller stektaServera detta med gott bröd och ev. låt koka ytterligare 3-5min, vill du ha stekta ägg steker du dem helt enkelt innan och lägger upp dem på din tallrik tillsammans med grytan och en bit bröd
Receptet kommer från viktväktarnas familjekokbok som jag för övrigt använder mig jättemycket av. Tänkte jag skulle tips om en god kycklinggryta som jag gjorde för ett tag sedan
) Servera med basmatiris och en sallad om man ha vill det. Hetta upp en stekpanna med olja och stek blomkål och paprika någon minut tills det fått fin färg
Fräs auberginen i hälften av smöret, krydda med salt, peppar och örter. Servera med en generös klick vitlökssmör, tomat och färsk koriander, broccoli och blomkål är gott till
Det är intensivt på jobbet nu och därmed inte så mycket nyskapande mat hemma. I förgår var ett undantag då vi lagade Markus Aujalays burmesiska kycklinggryta
Kycklinggrytamed smak av dragon och västerbottenost. Servera med potatis eller ris. Nu gäller även julstädningen vår frys här hemma, ser ut som om man har kommit till nordpolen när man öppnar frysen översta facket är fullt av is… klimat förändring till det kallare
Smaka av med spad från syltlöken, salt och peppar. Vi tog en tur längs med havet och konstaterade att hade det varit strandväder så hade det snabbt blivit slagsmål om platserna eftersom det knappast finns någon sandstrand att prata om längre
Denna kycklinggryta gjorde jag för nån dag sedan. Tog helt enkelt lite av det jag hade hemma och resultatet blev en riktigt god gryta med lite het smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.