Smaka av med salt. Skölj 2 tetrapak med gröna linser och låt rinna av, häll det i stekpannan efter kycklingen fått lite yta. Hacka 2 gula lökar, 400 g morötter i tunna stavar och häll i tillsammans med 4 msk ajvar och 2 rågade msk med mango chutney
Smaka av med spad från syltlöken, salt och peppar. Vi tog en tur längs med havet och konstaterade att hade det varit strandväder så hade det snabbt blivit slagsmål om platserna eftersom det knappast finns någon sandstrand att prata om längre
Skölj linserna och tillsätt tillsammans med krossade tomater, vatten, tomatpuré och buljongtärning. Tärna kycklingen och fräs den i en stekpanna med olja
Krydda kycklingfiléerna med salt, kryddpeppar och citronsaft. minst 10st kyckling innerfiléer1tsk salt1tsk kryddpeppar saft av 1 citron 3 gula lökar1-2 vitlöksklyftor2msk smör 2msk tomatpuré 2-3tsk berbere3dl vatten ev 1msk redning 4 hårdkokta ägg eller stektaServera detta med gott bröd och ev. låt koka ytterligare 3-5min, vill du ha stekta ägg steker du dem helt enkelt innan och lägger upp dem på din tallrik tillsammans med grytan och en bit bröd
Blanda riset med kokosmjölk, vatten och salt en kastrull och koka riset precis klart. Tillsätt halloumi, linser samt sallad och låt allt bli genomvarmt
Häll av, skölj och låt linserna rinna av väl. Blanda alla torra ingredienser och linserna i en bunke. Skölj linserna och lägg dem i blöt över natten, eller minst 12 timmar (eller häll kokhett vatten över dem och låt stå 1 timme). 0,75 dl torkade röda linser. 0,75 dl torkade röda linser 0,5 dl linfrön 1,5 dl pumpakärnor 1,5 msk fiberhusk 0,75 tsk salt 0,5 tsk chiliflakes 1,5 tsk spiskummin 1 msk olivolja 2 dl kokande vatten ev flingsalt att strö över
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.