Här hemma har den här rätten fått smeknamnet ”Farmorkyckling”, då receptet kommer från min mor (mina barns farmor). En mustig gryta med orientalisk touch som har både sting och friskhet.
Har just kommit hem efter en shoppingtur med mamma och Göran till Piteå. a färsk ingefära. Jag åt en kina-rätt med kyckling och räkor i stark sås, riktigt gott
Idag bjuds det kycklinggrytamed lite asiatisk touch. Hetta upp matfettet tillsammans med gurkmejan, tillsätt ingefära och vitlök, och fräs den under omrörning
Tidigare har jag berättat att jag är med i en matgrupp på facebook (gör ett besök vettja. Ta upp dem ur stekpannan och lägg i hackad lök, vitlök, riven ingefära, resten av curryn och skivad paprika
Var sugen på lite mat med sting i och fick lite inspiration hos kardemummagumman. Och hur intresserad av matlagning jag än är så får jag aldrig till det där med ris, älskar därför Uncle Bens Boil in Bag som alltid gör att riset blir perfekt
Kycklinggrytan är helt laktos- och glutenfri. Mina vänner och jag har i stort sett ganska olika sätt att äta och se på kost, men samtliga åt med god aptit och maten fick gott betyg
Stek sedan blandningen i en tjockbottnad stekpanna med höga kanter eller i en gryta. Blanda samman olja, vitlök, lök, soya, sweet chilisås, ingefära och kryddorna till marinaden
kycklinggrytamed kokos och ingefära. Tillsätt kokosmjölk, curry och ingefära. Har man färsk ingefära river man ner lite i grytan, annars funkar krydda lika bra
Het kycklinggrytamed chorizo. Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
En jättegod gryta med massor av grönsaker, god kyckling och en sås som är helt fantastisk. Använd även stammen på broccolin, skala med en potatisskalare och skär i bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.