ev ytterligare salt och peppar. 2 st limefrukter, skalet och saften. Ingredienser 3 st gul lök 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukter, skalet och saften 5 dl kycklingbuljong 4 st kycklingfilé 2 msk olja till stekning 1 msk smör till stekning 1 tsk spiskummin 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0,5 g saffran 1,5 tsk sambal oelek 1 msk maizenamjöl 2 msk vatten ev ytterligare salt och peppar Dekorering
Lite surf på Allt om Mat och det blev en variant på en kycklinggryta jag hittade där. -) Det gör inget om det ser lite knasigt ut, i sällskap med vitt vinoch tomater är smaken det enda man tänker på
Lägg på med sik och ägg, strö på lite salt och svartpeppar. Njut med ett glas kallt vitvin. Den bara skriker efter fisk, färska inhemska grönsakeroch pikulite vin förstås också
Gustav Trägårdh, den senaste i raden, har smaksatt sin crème fraiche med dill, vinägeroch svartpeppar, och den använde jag i detta recept, en soppa, eller snarare en soppgryta med fisk ochgrönsaker
Skaldjursfond är nåt som man enkelt gör medgrönsakeroch skal från diverse skalade godbitar. Med det menas skal från räkor, kräftor och annat som man annars slänger
Jag håller svenskkurs för en grupp persisktalande afghaner och hjälper framför allt två unga kvinnor, med två barn var, där männen är kvar i Afghanistan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.