Smaka av med salt och peppar. Ansa och dela svampen. Skala och grovhacka löken. Garnera grytan med några kvistar oregano och servera med en grönsallad, ris eller potatis
Vänd i babyspenaten och dillen, smaka av med salt och peppar. Strimla fänkålenoch paprikan. fänkål. Tillsätt det vita vinet, grädden och kycklingfonden
Ingredienser Kycklinggrytamedfänkåloch soltorkade tomater För 4 personer Tillagningstid. 50 minuter 600 g kycklinglårfile med skinn* 2 msk Italiensk krydda med salt** 1 st gul lök 1 st fänkål á 200 g 30 g soltorkade tomater 3 st vitlöksklyftor 1 tsk finhackad röd chili 3 dl kokosmjölk 2 dl buljong*** 2 msk tapiokamjöl 1 tsk salt 0,5 tsk svartpeppar 0,5 dl hackad basilika 0,5 dl hackad persilja 65 g babyspenat Ghee att steka i *Du kan givetvis använda vanlig kycklingfilé om du önskar **Eller annan likvärdig örtig krydda som passar till kyckling *** Vi använde Real broth från Nyttoteket, 2 dl vatten 2 msk buljongpulver
Servera tillsammans med en sallad. Strimla kycklingen och skär svampen i bitar. Skala och strimla morötterna, skala och dela löken i mitten, skär sedan löken i tunna halvmånar
Kycklinggryta. Tillsätt grädde blandat med vetemjöl och rör ner det i grytan. Garnera med persiljekvist. Stek kycklingkött, lök, svamp, paprika och bacon i omgångar i smör i en stekpanna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.