Kycklinggryta med bekanta smaker.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kycklinggryta med svamp och vitlök 2 port + matlåda
  • 600 g kycklingkött i mindre bitar
  • 1 stor burk champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor 2½ dl matlagningsgrädde
  • 2½ dl crème fraiche
  • 2 msk grönsaksfond
  • 1 dl vitt vin (använd gärna matlagningsvin om du vill det)
  • 3 msk fransk senap
  • salt och peppar
  • hackad persilja
  • Bryn köttet i omgångar så det får färg runt om.
  • Bryn svampen och tillsätt riven vitlök efter en stund och låt den steka med någon minut.
  • Häll i crème fraiche, grädde, fond, vin, senap och blanda samman, smaka av.
  • Tillsätt kycklingbitarna i såsen och låt det hela puttra tills köttet är genomfärdigt.
  • Blanda i persiljan till sist och servera med valfritt tillbehör.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.