Innan vi for iväg förberedde jag lunchen, en kryddig kycklinggryta. Idag roade vi oss därför med en tur till Metro, för att fylla på lite i mat och värmeljusförrådet
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kaneloch nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Tillsätt kycklingfond ochapelsinjuiceoch fyll på med vatten så att det nästan täcker kycklingen. Bryn kycklingdelarna och vitlöken i en stekpanna med olivolja
Tillsätt kycklingfond ochapelsinjuiceoch fyll på med vatten så att det nästan täcker kycklingen. Bryn kycklingdelarna och vitlöken i en stekpanna med olivolja
Här bjuder jag på en härlig efterrätt att njuta till kaffet, det bästa med detta recept är att det passar även att njuta av som frukost och eller en lättare lunch
Mosa bananerna med gaffel och blanda i smeten. Häll upp i en smord kakform som bröats med sesamfrön. Tvätta apelsinen, riv ner skalet och pressa i cirka två matskedar saft
Koka upp Milda mat & visp med Milda margarin, apelsinsaftoch florsocker. Alternativ doppa tryfflarna med hjälp av en gaffel i den vita chokladen, och lägg upp dem på ett bakplåtspapper, låt stelna i kylen
Vispa ägg och socker fluffigt, sikta i alla torra ingredienser och blanda försiktigt med äggvispet, tillsätt sedan pumpa/fett/mjölkblandningen, apelsinsaftoch skal
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.