Låt morotsbitar, chili och ingefära få fräsa med i någon minut. Pressa limesaft och häll i kokosmjölk. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Kryddig indisk kikärtsgryta – Kikärtormed ingefära, vitlök och grön chili. Den här kikärtsgrytan är ganska stark och passar de som tycker om indisk mat med lite hetta
Inte ens paprika behövde jag använda kniv till, utan bröt paprika på mitten och knäckte av toppen. Så fortsätter jag ifrån igår med att leka ihop en gryta utan att använda kniv för att hacka eller skiva
Strö genast över paprikapulver och salt och rör om lite så att alla kikärtor täcks. Byt till exempel ut det rökta paprikapulvret mot vitlökspulver, italiensk salladskrydda, chilipulver eller garam masala
Helgen som gick testade jag något nytt för mig, ugnsrostade kryddiga kikärtormed goda kryddor. Lägg ut dem på en plåt täckt med bakplåtspapper och stoppa in ugnen
Skumma av slagget och tillsätt sedan övriga ingredienser förutom kikärtorna och chokladen dom tillsätts sista 20 minuterna. Låt sjuda i ca 3 timmar tills köttet är mört, smaka av och servera med bröd eller ris. 400 g kikärtor. 1 msk paprikapulver
Oljan från tonfisken blandas med finhackad röd chili, rivet citronskal och -saft. Spagettin blandas med chilihet citronolja och serveras med frästa grönsaker i form av sugar snaps, paprikastrimlor och hackad gul lök
4 2 rödlökar 2 vitlöksklyftor 2 röda paprikor 3 chorizokorvar 2 msk olja 2 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 1/2 tsk chilipulver 2 förp vita bönor i tomatsås (à 415 g) 1 dl chilisås 1 dl vatten salt svartpeppar Till servering nachochips riven ost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Smaka av med salt och peppar. 1 grön/röd chili, finhackad. 100 g kikärtor. 600 g högrev 1 gul lök, skalad och finhackad 4 vitlöksklyftor, skalade och hackade 1 grön/röd chili, finhackad 100 g varmrökt sidfläsk/bacon 3 msk tomatpuré 0,5 msk kakao 0. 5-1 msk spiskummin 1 tsk oregano, torkad 1 tsk timjan, torkad 5 dl rött vin 100 g vita bönor 100 g kikärtor 100 g borlottibönor persilja, finhackad salt efter smak svartpeppar efter smak olja till stekning
Lägg ner i grytan tillsammans med tomaterna. Smaka av med salt och peppar. 1400 g kikärtor. 11 st rödlök 2 st stora vitlöksklyftor 3 msk olivolja 1 tsk kajennpeppar 1 msk chiliflakes 1 tsk spiskummin 1 st hel kanelstång 500 g nötfärs 300 g rotselleri 6 st morötter 400 g hela skalade tomater 250 g körsbärstomater 400 g kikärtor 400 g röda kidneybönor salt och peppar Servera med tunnbrödSkala lök och vitlök, hacka dem fint. 1Skölj kikärtor och bönor och tillsätt dem. 1Servera rätten i skålar tillsammans med ugnsvärmt tunnbröd
Jag är som ni vet helt klart för protein, det får man som vegetarian inte fuska med men däremot tycker jag inte att man ska kasta in det om det inte passar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.