Kycklingmarinad. I samma panna steker du sen skivad vitkål i olja och kycklingspadet. Mixa såsen ganska slät och severa med kycklingspetten och den stekta vitkålen
Kyckling. Skär kycklingen i ganska små bitar. Stek kycklingen i omgångar. 600 gram kyckling ( file eller lårfile). Servera med ris 600 gram kyckling ( file eller lårfile)
Kyckling Satay. Kyckling Satay. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Bryn kycklingen i rapsolja, salta och låt chili, vitlök och ingefära steka med en stund så att det blir mjukt
Servera till kycklingspett, sås och ris. Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor. Trä upp kycklingen på spett och pensla på marinaden och låt stå i 15 minuter. Stek eller grilla kycklingspetten ca 3 minuter per sida. 300 g kycklingfilé
När vi reste runt i Thailand i två månader så gick jag på flera matlagningskurser och lärde mig laga fler thailändska maträtter, bland annat kyckling satay (kyckling i jordnötssås)
Servera till kycklingspett, sås och ris. Skär kycklingen i 1 cm breda strimlor. Trä upp kycklingen på spett och pensla på marinaden och låt stå i 15 minuter. Stek eller grilla kycklingspetten ca 3 minuter per sida
) P tog (med få undantag) kyckling satay söndag efter söndag och jag var aldrig någt stort fan. Och så häromdagen (en söndag komiskt nog) så fick P ännu en kyckling-satay-craving-attack och då lagade vi det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.