TO DIE FOR pastagratäng med kyckling och curry. Du kan förbereda pastan i god tid innan servering och om du vill så kan du skippa kycklingen eller byta ut grönsaker efter smak
Köpte med mig färdiggrillad kyckling hem i fredagskväll, som vi åt pomme, blandad sallad och olika såser till, och på lördagen gjorde jag en pastagratäng på resterna som blev av kycklingen
salt och svartpeppar. 400 g tagliatelle 600 g kycklingfilé 0,5-1 citron, färskpressad saft 2 msk olivolja 1 torkad smulad peperoncino (chili) 1 msk färsk rosmarin, finhackad 1 klyfta vitlök, finhackad 2 msk olivolja salt och svartpeppar 150 g gorgonzola 250 g ricotta 1 dl utspädd kycklingbuljong, gjord på tärning eller fond 1 dl matlagningsgrädde färskriven parmesanost, för att strö över
Jag bjöd mina tjejkompisar på en god och enkel pastagratäng i lördags. Måndagmorgon, huset är tyst, alla sover och jag har smugit mig upp för att åka i väg till jobbet
Börja med att koka pastan, häll av vattnet och häll över en matsked olja. Stek kycklingen i smöret och krydda ganska ordentligt, låt eftersteka några minuter så kycklingen är så gott som färdig
Lägg pasta, kyckling och grönsaker i en ugnsform. Toppa med oliver och riven ost. Blanda panko och pesto, strö ovanpå och grädda ytterligare 10 minuter eller tills ytan är knaprig och gyllene
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.