Kyckling med piccata och Bagna cauda
Världensbästa matblogg
Världensbästa matblogg
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • 1 st hel färsk kyckling
  • 4 i bitar
  • 4 msk färsk timjan
  • 50 g smör
  • 3 msk olivolja
  • ½ dl vitt vin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Marinerade kronärtskockshjärtan
  • 1 brk kronärtskockshjärtan (ca 300g)
  • Saften och zesten från 1st citron
  • 1 st riven vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 4 msk finstrimlad basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Blanda ihop citron, vitlök, olja, basilika, salt och peppar i en bunke, Lägg de avrunna kronärtskockshjärtan i en plastpåse och slå på marinaden. Knyt ihop påsen och låt dra ca 3 timmar
  • Sauterad fänkål och broccoli
  • 1 st fänkål
  • 1 st broccolihuvud
  • 3 mak olivolja
  • 30 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Bagna cauda sås
  • 25 g smör
  • 1 dl olivolja
  • 50 g ansjovisfiléer (avrunna och hackade)
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 1 st äggula
  • 1 msk vispgrädde
  • ½ dl persilja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.