4 pers 500 g kycklingfilé 50 g parmesanost 2 ägg 400 g körsbärstomater 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl matvete 1 hönsbuljongtärning 100 g ruccola salt,svartpeppar olivolja Gör så här. Riv osten och blanda med ägg, salt och 2 krm svartpeppar. 500 g kycklingfilé
Apropå det här med benfria kycklinglår så är det ju så att det är det som säljs som kycklinglårfilé. Häromdagen fick jag för mig att vi skulle äta matvetesallad till benfria kycklinglår som jag vänt i en kryddblandning och sen stekt- Kanongott alltså
Vänd ner ärtskotten, ruccola och morötterna och servera medkycklingen. Putsa kycklingen. Varma kvällar, tropiska nätter, det här är vi inte bortskämda med, nu får vi passa på att njuta
Så när jag lagade denna höstgryta medkyckling och svamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Krydda den med peppar och kycklingkrydda. Strimla kycklingen och fräs den i lite matfett. Fräs lök, bacon och champinjoner i stekpannan tills det fått lite färg tillsätt sen paprikan och låt den fräsa med
Skär kycklingfiléerna i grova bitar, förstek bitarna och lägg dem sedan i pajskalet. Skiva champinjonerna och fräs i smöret tillsammans med grovhackad bacon
Friterad kycklingmed sötsur sås – sååå himla gott. (något vi inte äter jätteofta eftersom att jag inte är något fan av de processade kycklingbitarna man köper i butik… )
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.