4 Rotfrukter 900 g fast potatis 1 morot 2 palsternackor 250 g rotselleri 2 msk olivolja salt och peppar 1/2 tsk rosmarin Kyckling 650 g minutfiléer av kyckling 1 tsk olja Persiljedipp 1/2 kruka persilja 2 dl lätt crème fraiche (vitlök) Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Lägg kycklingen i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Denna kycklingen fick en god marinad gjord på kinesisk soja, matolja, vitt vin, ingefära och färsk timjan
Platta ut kycklingenoch lägg påbakplåtspappersklädd plåt. Fördela grönsakerna runt om kycklingen. Använd en vass kniv eller kraftig hushållssax och ta bortgump och ryggrad genom två snitt på varsin sida ryggraden
Det blir lätt att så'nt står och blir gammalt i kylen annars och bara tar upp plats. Servera kycklingenmed den rostade potatisen (eller ris) och de stekta citronskivorna till var och en att pressa över maten
Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukterochlättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Skala och tärna sötpotatisen, skiva båtar av löken och blanda med oliver och tomater i en form. Bryn filéerna hastigt i smör, några åt gången, salta och peppra
I minnet hade vi ett gammalt recept på en pastasås medkyckling, citron och sparris och efter lite omarbetning skapades denna måltid, som hamnade på vårt matbord och i våra maggar
Lägg kycklingfiléerna på ett fat, ringla olivolja och pressa ctron över och krydda runt om. Det går såklart bra att steka kycklingen istället för att grilla
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.