Kyckling med fetaost och oliver
Milda.se
Milda.se

Kyckling med fetaost och oliver

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 st färsk kyckling
  • ½ st citron
  • 150 g finfördelad fetaost
  • 150 g urkärnade
  • skivade svarta oliver
  • 2 vitlöksklyftor
  • krossade
  • 1 gul lök
  • hackad
  • 1 tsk oregano
  • ½ dl hackad persilja
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • Milda Mat

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C. Skölj och torka kycklingen ordentligt med hushållspapper. Både in-och utvändigt. Gnid kycklingen in- och utvändigt med citronhalvan.

    Blanda alla ingredienserna till fyllningen. Fyll kycklingen med blandningen. Bind samman kycklingbenen och gumpen med ett krympt bomullssnöre. Vrid vingarna under fågeln.

    Lägg kycklingen i en ugnssäker form. Salta, peppra och pensla med Milda Culinesse. Sätt in formen i mitten av ugnen och stek kycklingen ca 1 timme och 10 minuter eller tills den är genomstekt. Köttsaften ska vara klar utan rosa inslag. Pensla med Milda Culinesse några gånger under stekningen.

    Dela kycklingen genom bröstbenet med en vass kniv och ta ut fyllningen. Dela sedan kycklingen i ytterligare 2 halvor genom att skära mellan lårbiten och bröstbenet.

    Servera enbart med fyllningen eller blanda fyllningen med stekskyn och Milda Mat. Låt såsen koka upp under omrörning och låt småkoka ett par minuter.

    Servera kycklingen med kokt ris, lättfrästa rödlöksklyftor och squash-halvor.

    Tillagningstid för kyckling i ugn (200°).

    Hel kyckling ca 1 kg: 60 minuter.

    Halv kyckling ca 1/2 kg: 40 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.