Krydda kycklingfiléernamed salt och vitpeppar. Kyckligfilé i en fantastiskt smakrik sås på mango chutney som var så där jag-skulle-kunna-äta-såsen-med-sked-god ni vet
Fläskfilé medmango chutney sås har jag gjort flera gånger men medkyckling var första gången igår. Till våra barn som inte anser att sås med smak typ är god la jag över några av de frästa kycklingbitarna i en egen ugnsform, hällde på en blandning av grädde, salt, peppar och lite ketchup
Av det som blev kvar så fanns det mycket som kunde användas, så idag blev det ”Kyckling i ugn medmango chutney och sambal oelek” blev perfekt till oss, våra söner en sambo och våra underbara barnbarn
Blanda grädde, crème fraicheh, mango chutney och kryddor i en skål/bunke. Jag brukade laga denna rätten tillsammans med min tjejkompis och sen tjatade jag alltid på mamma att jag ville äta det
Kycklingrulladermedmango chutney och currycouscous. Här kan du använda bara mango chutney eller andra smaker som känns rätt tillsammans - och så lite kyckling på det
Idag komponerade jag ihop en jättegod kycklingmedmango chutney. Glaze (räckte till 3 kycklinglår) ½ dl rapsolja 4 msk mango chutney en liten klutt sambal oelek ingefära, salt och peppar efter smak Pensla glazen på båda sidor av färsk eller tinad kyckling (t ex filéer, lår, klubbor eller varför inte en hel) och stoppa in i ugnen på 225 grader. 3 kycklinglår. 4 msk mango chutney
Här kommer receptet på Catrins goda kycklingform. Häll i mangochutney, sambal olek och curry. Om man tar det lite lugnt med sambal olek så passar den även utmärkt till barn
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.