Förra veckan var det dags för höstens lergrytepremiäri det Mårtenssonska köket och i grytan åkte en hel, färsk kyckling som fick sällskap av äpplen och rosmarin
När den är klar, häll av stekskyn i en gryta och ställ inlergrytani ugnen. Idag blev det allt mörkt snabbt men det var skönt med en timma extra sovmorgon
Tillmiddagigår gjorde jag fläskytterfiléilergryta med en massa goda grönsaker. Vilkenskillnad det gör på att få äta grönsaker eller inte, utan grönsaker blir maten liteenformig men med går det att göra värsta gourmetmiddagen
Lägg bullarna ilergryta (som fått liggai blöt) efter hand. Klassisk svenskt, som vi ju alla vet, inteminst vet IKEA det, inte var och en sak för sig, men kombinationen är ju väldigt svensk
Ta ur kycklingen och lägg på ett fat, ta en gaffel och repa upp fågelköttet. Hacka rödlöken fint, pressa vitlöken, blanda resten av ingredienserna och rör om ordentligti bunken
Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.